Gulve

Epoxygulv til garage

Epoxygulve – et populært gulv til garager

Epoxygulve har det seneste årti vundet indpas i danske hjem, men særligt også hos virksomheder, der ønsker en solid, holdbar og ikke mindst praktisk løsning til arealer, hvor der kræves noget af gulvet. Har din virksomhed en garage eller lignende bygning, der skal have et nyt holdbart og slidstærkt gulv, er et epoxygulv til garage det perfekte valg til jeres situation.

Hos Erhvervsgulve.dk samarbejder vi med en række lokale aktører, der er specialister i netop epoxygulv til garage, og du kan her på siden finde den specialist, der er tættest på dig. Alle vores samarbejdspartnere arbejder ud fra samme forsikringsordning, hvilket er din garanti for et godt slutprodukt. Samtidig er det et krav, at arbejdet dokumenteres løbende, så du hele tiden er opdateret på, hvordan projektet med dit epoxygulv til garage skrider frem.

Hvad er et epoxygulv til garage egentlig?

Epoxy er et kompositmateriale, som består af to ting. En slags harpiks og det, man kalder en accelerator. Når man blander disse to ting, får man en slags lim, som lægges ovenpå undergulvet i flere lag. Epoxy skal lægges over flere omgange for at hærdes på den rigtige måde og for at give den rigtige styrke. Lægger man blot epoxymaling på som gulv, vil man ikke opnå den nødvendige styrke til at klare maskiner og køretøjer i en garage.
Epoxy er i flydende tilstand et allergifremkaldende materiale, og derfor skal det håndteres professionelt, mens det hærdes. Hærdningsprocessen tager ikke nødvendigvis lang tid, men det skal gøres korrekt, og derfor anbefaler vi klart, at du vælger en professionel til at lægge dit epoxygulv i garagen.

Fordele ved et epoxygulv i garagen

Generelt er der rigtig mange fordele ved et epoxygulv, og det er derfor, at det er blevet en så populær løsning, som det er. Til en garage ønsker man et praktisk gulv, der kan holde til visse belastninger, og her er epoxy både en økonomisk og praktisk god løsning. I en garage må det forventes, at der kommer en god mængde trafik fra både mennesker, maskiner og køretøjer, og her står et epoxygulv rigtig godt igen med høj slidstyrke og modstandsdygtighed over for ridser, sprækker og slag.

Samtidig er overfladen glat uden at udgøre en risiko for skrid, hvilket gør den utroligt let at rengøre. Der er ingen sprækker, som snavs og andet dårligdom kan gemme sig i, og der suges ikke olie eller benzin ned i gulvet, skulle du tabe noget af det. Det modstår væsker som disse, og de er utroligt nemme at vaske væk. Løsningen er altså ikke alene resistent over for væsker, men den er decideret vandtæt.

Arbejder man i en garage med store maskiner og køretøjer, er sikkerhed også altid en prioritet. Med et epoxygulv i garagen kan du afhjælpe flere sikkerhedsrisici. Blandt andet undgår du, at de ansatte i garagen skrider på gulvet, da epoxygulve er meget skridsikre. Det er særligt en fordel under tunge løft, som der unægtelig vil komme nogen af, når man arbejder i en garage.

Derudover er en anden sikkerhedsfordel, at eventuelle farlige væsker er nemme at rengøre fra overfladen. De fleste gængse kemikalier sætter sig ikke i gulvet. Man skal selvfølgelig rengøre med alle de forbehold, som rengøringen nu engang består af, men håndterer man rengøringen korrekt, efterlader epoxygulvet i garagen ikke nogen spor.

Ulemper ved epoxygulv i garagen

Epoxygulve har ikke mange ulemper forbundet med sig. Man skal dog være forberedt på, at man ikke kan få et epoxygulv til garagen i en spændende og speciallavet farve – typisk må du nøjes med en grålig nuance.

Som tidligere nævnt er et epoxygulv heller ikke noget, man bør lægge selv, da det består af flere lag af allergifremkaldende stoffer i flydende form. Få derfor altid en professionel til at lægge det.

Et epoxygulv stiller også nogle krav til underlaget i garagen. Epoxygulve lægges som udgangspunkt på beton, og har man ikke det i sin garage, kan det være nødvendigt at lægge det inden. De fleste garager har dog et underlag af beton, så det er sjældent en udgift, der skal indtænkes.

Få professionel vurdering og et uforpligtende tilbud på epoxygulv til garage

At lægge et helt nyt gulv er en stor opgave og en stor investering for mange. Derfor er det nødvendigt med kyndig rådgivning, så du kender det fulde omfang opgaven både tidsmæssigt og økonomisk. Alle vores samarbejdspartnere er instrueret i at give dig den nødvendige rådgivning inden et projekts opstart, så du kan få det fulde overblik, inden du tager en beslutning.

Når du sammen med en lokal entreprenør har gennemgået de indledende behov og udspecificeret arealet for gulvlægningen, får du et uforpligtende tilbud, som du kan tage stilling til.

For at kunne give et overslag på en pris på epoxygulv til din virksomheds garage kan det være nødvendigt for den lokale specialist at besigtige området, der skal have epoxy. Hvorvidt dette er nødvendigt vil fremgå i dialogen med den lokale specialist.

Alle spørgsmål, som du måtte have vedrørende et epoxygulv, bedes du også rette til den lokale specialist, som du finder på vores side.

Du finder et overblik over alle vores lokale samarbejdspartnere ved at klikke på ”Find entreprenør” øverst i menuen. Det er dig naturligvis frit for, hvem af vores specialister du ønsker at samarbejde med, men af logistiske årsager giver det bedre mening med et lokalt valg.

Alle vores partnere har samme høje faglighed, og du er via vores forsikringsordning sikret et godt resultat uanset dit valg af partner.

Vi håber, at vi har gjort dig klogere på epoxygulve, og at du finder den helt rigtige lokale samarbejdspartner til dine behov.

Gulvmand snakker telefon i rum, der er ved at blive bygget om
Har du brug for hjælp?

Tag fat i din lokale fagmand

Et stort produktudvalg er ikke nok til at komme i mål med store projekter. Du har brug for en lokal fagmand med stor ekspertise for at få den rigtige løsning til dit projekt.