Plejecenter

Plejecenter

En spændstig dialog opstår, når en praktisk og tryg gråtone brydes af en strålende gul, varm som under sommerens himmel.

Plejecentret er genåbnet efter en omfattende byggesag, afsluttet i løbet af sommeren 2006. En renovering af det eksisterende plejecenter er fulgt op af et nybyggeri med selvstændige boliger. Boligerne er grupperet omkring en forbindende fælles gang.

Hvor begavet det kan gøres, viser denne belægning med Marmoleum Real. Behovet for en praktisk linoleums belægning var ikke til diskussion, men den traditionelle gråtoneskala er afløst af en genial kombination af en dueblå Marmoleum fresco med en solskinsgul variant fra samme kollektion. De to klæder hinanden i en 62 m lang, tre m bred forbindelseskorridor, der ellers er i overhængende risiko for at blive en trøstesløs affære.

I stedet har arkitekterne brudt monotonien med små pladser til hygge på vejen, hvor samtalen frit kan udvikle sig. Hvor distancen er længere, skabes afveksling med et dramatisk farveskift. Dertil kommer, at den gule synes endnu mere strålende, den blå endnu dybere i hinandens selskab.

FAKTA

Projekt:
Plejecenter, ældreboliger og plejehjem

Materiale:
350 m² Marmoleum fresco 3846, 3866

Placering:
Gangarealer

Fotograf:
Peter Jørgensen